Rakennusmääräykset

Suomen Ympäristöministeriön uudet rakennusmääräykset vesikalusteiden olennaisista teknisistä vaatimuksista astuivat voimaan 1.1.2020. Määräykset koskevat uudiskohteita sekä kohteet, jotka ovat luvanvaraisia, eli rakennusvalvonnan alaisia.

Määräyksissä on uusi pykälä (4§), jonka mukaan ne osat hanarungosta, jotka ovat kosketuksessa paineenalaisen veden kanssa, tulee olla sinkinkadonkestävää messinkiä, nk. DZR- materiaalia. Suomi on ainoa EU-maa, jolla on tämä vaatimus. Tämä tarkoittaa, että ulkomaiset hanavalmistajat joutuvat modifioimaan hanansa pelkästään Suomea varten ja tämä ei valitettavasti onnistu kaikilta kustannussyistä, johtuen markkinoidemme pienestä koosta.

Uudet rakennusmääräykset tulee noudattaa uudiskohteissa ja kaikissa kohteissa, joiden rakennuslupa laitettiin vireille 1.1.2020 jälkeen. Myös taloyhtiö voi vaatia uusien määräysten noudattamisen.

Lain mukaan vastuu vesikalusteiden soveltuvuudesta kohteeseen on ostajalla, ei myyjällä. Koska ymmärrämme, että hyväksyttyjen vesikalusteiden valikoiminen on kuluttajalle (ja joskus ammattilaisellekin!) vaikeata, autamme mielellään sinua löytämään juuri kohteesi sopivia, määräysten mukaisia vesikalusteita. Jotta voit nukkua yösi rauhassa.

Rakennusmääräykset koskien vesikalusteita löydät alla olevasta linkistä.